OPS-välitunti viikko 19: yhteenveto lukuvuosisuunnitelmaan liittyvästä keskustelusta

Katso OPS-välituntilähetyksen tallenne (vk 19)

Viikolla 19 keskustelimme lukuvuosisuunnitelman merkityksestä niin kouluyhteisölle kuin koulua ympäröivälle alueelle. Voisiko lukuvuosisuunnitelma koulun toiminnallisena työsuunnitelmana johtaa siihen, että koulusta kehittyy eräänlainen yhteisönsä ja lähialueensa toimintakeskus?

OPS-välituntihaastattelun vieraana ollut Jaana Strandman pitää viikon väitteen totetumista mielekkäänä ajatuksena. Hänen mielestään hyvä lukuvuosisuunnitelma onkin koulun koko henkilöstön, oppilaiden, huoltajien ja lähialueen toimijoiden kanssa yhteistyössä laadittu, konkreettinen suunnitelma. Osallisuutta voidaan tukea esimerkiksi yhteisten tapahtumien kautta. Strandman muistuttaa, että tilaisuuksien järjestämisessä oleellista on henkinen pääoma, ei raha. Pohdinnoissa tulisikin keskittyä siihen, mitä kukin taho voi prosessiin osaltaan antaa, mitä toisaalta samalla saada itselleen.

Lukuvuosisuunnitelma peilautuu luonnollisesti opetussuunnitelmaan ja arvopohdintoihin. Opetushallituksen tiekartasta löytyy tukea ja vinkkejä koulun lukuvuosisuunnitelman rakentamiseen myös käynnissä olevan opetussuunnitelmatyön kannalta.

 

Tulevien viikkojen OPS-välituntiohjelma

Vk 20 Aiheena arvoajelehtiminen, viikon vieraana Anita Rubin
VK 21 Aiheena oppimisen vapaus, viikon vieraana Marko Koskinen
Vk 22 Ei OPS-välituntilähetystä (helatorstai)

Osallistu keskusteluihin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>