OPS-välitunti viikko 21: yhteenveto oppimisen vapauteen liittyvästä keskustelusta

Katso OPS-välituntilähetyksen tallenne (vk 21)

Viikolla 21 puhuimme oppimisen vapaudesta. OPS-välituntivieras Marko Koskisen mielestä luokkamuotoisuuden pakko on vanhanaikainen tapa toteuttaa opetusta ja hän luopuisikin mielellään sekä pakollisista oppitunneista että opettajajohtoisuutta painottavasta opetuksesta. Tuntikehyksen tuntimäärän voisi Koskisen mielestä suorittaa omaan tahtiin ja omalla tavallaan opiskellen. Opettajat roolina olisi tarjota mm. pieniä opetustuokioita ja tukea niitä tarvitseville oppilaille. Lähiopetus on Koskisen mukaan jatkossakin tarpeellista, mutta ei enää jatkuvana ja pakollisena.

Myös teknologia on Koskisen mukaan olennainen osa tulevaisuuden oppimista ja hän korostaakin teknologian merkitystä koulun rakenteiden ja pedagogiikan kehittämisen välineenä. Luottamus, luovuus ja luopuminen ovat Koskisen mukaan keskeisimmät asiat, joihin koulun ja oppimisen tulevaisuutta pohdittaessa tulisi kiinnittää huomiota.

Tämän viikon myötä OPS-välitunnit jäävät kesätauolle. Lähetykset jatkuvat jälleen syyslukukauden 2014 alussa. Kiitos kaikille OPS-välituntitoimintaa seuranneille ja keskusteluihin osallistuneille!

Yksi vastaus artikkeliin ”OPS-välitunti viikko 21: yhteenveto oppimisen vapauteen liittyvästä keskustelusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>