OPS-välitunti viikko 3: Yhteenveto laajennettua opettajuutta koskevasta keskustelusta

OPS-välituntilähetyksen tallenne

Viikon 3 OPS-välitunnilla keskusteltiin laajennetun opettajuuden teemasta. Viikon väite koski mahdollisuutta osallistaa koulun ulkopuolisia tahoja entistä laajemmin opetukseen ja ohjaukseen. Vastaajien mielipiteet asian toivottavuuden suhteen jakautuivat melko lailla kahtia. Esille nousi mm. kolmannen sektorin tuottaman opetusmateriaalin hyödyllisyys sekä toisaalta kaipuu vahvistaa koulun ja sen ulkopuolella olevien osaajien välisen yhteistyön suunnitelmallisuutta ja tavoitteellisuutta.

Torstain 16.1.2014 OPS-välituntilähetyksessä aiheesta keskustelemassa olivat Kuopion Steinerkoulun apulaisrehtori Heidi Salo ja NAL ry:n aluekoordinaattori Hilkka Mäkinen.

Tulevien viikkojen väitteet ja helmikuun OPS-teemahautomo

vk 4: Jatko-opintovalmiudet
OPS-välkkälähetyksen vieraana erityisasiantuntija Maarit Kallio-Savela Kuntaliitosta

vk 5: Perhe-OPS
OPS-välkkälähetyksen vieraana toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila Vanhempainliitosta

vk 6: Seutu-OPS
OPS-välkkälähetyksen vieraana Joensuun seudun seudullinen ops-koordinaattori Satu Huttunen

Vk 7: Koulu, koti ja kotikunta -aiheinen OPS-teemahautomo
Viikkojen 2-6 aikana käsiteltyjä väitteitä syvennetään ja laajennetaan OPS-teemahautomossa 13.-15.2.2014. Hautomoon voi osallistua sekä Helsingin koulutustiloissa että verkon välityksellä.

Tervetuloa mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>