OPS-välitunti viikko 45: Yhteenveto ristiriitojen ratkaisuun liittyvävästä keskustelusta

OPSvälitunti-lähetyksen tallenne (7.11.2013)

Viikolla 45 keskusteltiin ristiriidoista ja niiden ratkaisemisesta koulussa. Ristiriitojen ja niiden ratkaisumallien käsittely nähtiin pääosin myönteisenä ja välttämättömänäkin asiana maailman kutistuessa ja erilaisten kulttuurien lähentyessä toisiaan. Todennäköisyyden, että väite olisi peruskoulujen todellisuutta vuonna 2017 nähtiin vaihtelevan kunnittain ja kouluittain. Koulujen kuitenkin toivottiin olevan tässäkin asiassa ajassa ja elämässä kiinni. Haavena siis on, että ”yhä useampi jalostaa ristiriitaenergiasta oppimisvoimaa”.

Oman näkökulmansa aiheeseen toi myös torstaisen OPSvälitunti-lähetyksen vieras Liisa Poussa, joka kertoi muun muassa vertaissovittelun käytännöistä, ristiriitatilanteiden ja niiden ratkaisemisen käsittelemisestä roolipelien avulla sekä Ahtisaari-päivien kautta organisoiduista tukimateriaaleista kouluille. Haastattelun kokonaisuudessaan voit kuunnella artikkelin alusta löytyvästä linkistä.

Kiitos jälleen kaikille keskusteluja seuranneille ja niihin osallistuneille.
Ensi viikolla jatketaan oppimaan oppimista käsittelevän väitteen parissa, tervetuloa mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>