OPS-välitunti viikko 8: Kiireettömyys

Väite
Monissa peruskouluissa koulupäivää rytmittävät siesta-ajat, jotka mahdollistavat pysähtymisen ja lepohetket sekä kiireettömän oppimisympäristön hyödyntämisen.

Selite
“Oppiminen edellyttää aika ajoin pysähtymistä oman työn, tavoitteiden ja toimintatapojen pohdintaan.” “Koulutyön järjestämisessä pyritään arjen ennakoitavuuteen ja kiireettömyyteen. Säännöllisyys, jatkuvuus ja johdonmukaisuus luovat hyvinvointia ja turvallisuutta. Koulun ilmapiiri on rauhallinen, kannustava ja ystävällinen. Se mahdollistaa oppimisen ja kehittymisen ilon.” (OPS-luonnos) Kalevankankaan koulussa toteutuu uusi aika-arkkitehtuuri, päivittäinen siesta on yksi ilmapiiriä rauhoittava keino (Kalevankankaan siesta: https://vimeo.com/58492093).

Tervetuloa mukaan keskustelemaan

Keskusteluun voi osallistua
– Facebookin Oppimisen tulevaisuus -ryhmässä
– Twitterissä tunnisteella #OPSvälitunti
– Google+:n Oppimisen tulevaisuus -yhteisössä
– eDelfoin paneelissa

OPS-välituntilähetys
Viikon 8 OPS-välituntilähetys oli poikkeuksellisesti jo maanantaina 16.2.2014. Haastateltavana oli luokanopettaja Ann-Charlotte Aminoff, jonka kanssa pohdimme mm. mindfulnessin, erilaisten harjoitusten ja ympäröivän luonnon merkitystä levollisen oppimisympäristön luomisessa.

OPS-välituntilähetyksen tallenne

Tulevien viikkojen väitteet

Vk 9 Verkko-opetus, vieraana Nettiperuskoulun linjanvetäjä Sanna Lappalainen
Vk 10 Liikuttava ympäristö, vieraana Liikkuvan koulu-ohjelman asiantuntija Jukka Karvinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>