Otavan Opiston yleissivistävän koulutuksen ops-hautomo 20.2.2014

Otavan Opiston ops-hautomo

Otavan Opiston ops-hautomossa tarkastellaan yleissivistävän koulutuksen ops-työtä, OO:n kontekstissa perusopetuksen ja lukiokoulutuksen, mukaanluettuna monikulttuurisen peruskoululinjan ja lukioon valmistavan koulutuksen suunnittelu. Tavoitteena on hahmottaa, mitä kaikkea ops-työ tarkoittaa ja tunnistaa omasta työstään niitä elementtejä, mitä siihen liittyen nyt jo tehdään. Kootun perusteella opiston ops-työtä vaiheistetaan ja tiekartoitetaan.

Päivän ohjelma

12.30-13.00 Avaus, iltapäivän tavoitteet
– nostoja ja havaintoja op. kokouksen roolipaneelista
– päivän osallistujien, tavoitteiden ja ohjelman esittely
– Irmeli Halisen video http://vimeo.com/channels/588558/73670273

13.00-13.15 Kahvit

13.15-14.45 “Hyvät ja huolestuttavat uutiset” -työskentely
– teemana Otavan Opiston yleissivistävän koulutuksen opetussuunnitelmaprosessi

14.45-15.30 Linjaprosessien hahmottelu
– mitä sellaista on jo tehty ja nyt tehdään, mikä vie meitä kohti uutta oppimista?
– next actions: mitä askelia meidän pitää ottaa ja toimenpiteitä ottaa käytäntöön (yksittäisiä asioita tai isompia kokonaisuuksia), jotta päästään uusien opsien mukaiseen maailmaan, kouluun, oppimiseen?
– lisäaineistona Pekka Rokan haastattelu http://vimeo.com/86684033

15.30-16.00 Yhteistoiminnallinen purku
– havaintoja päivästä, aineksia tiekartoitukseen

Kutsu ops-paneeliin https://edelfoi.fi/ops

Osallistujille on aiemmin lähetetty kutsu OPS-paneeliin. Kiinnostavia teesejä nostettiin roolipaneelikeskusteluun ke 19.2.2014 opettajien kokouksessa.

ti 11.2. kutsukirje opekokous- ja hautomo-kalenterikutsun hlöille, lisäksi tuntiopettajille
to 13.2. henk.koht. kutsut suoraan eDelfoista
ma 17.2. vastauskehotus ja ope-kokousinfo hautomo-ohjelman lähetyksen yhteydessä
ke 19.2. ops-teesien merkitys oman oppimisen kannalta esillä opettajien kokouksessa, jossa teesit roolipaneelin pohjana

Mistä on Otavan Opiston oppimisen tulevaisuus tehty?

Tervetuloa vastaajaksi OPS-paneeliin! Oppimisen lähitulevaisuutta koskevien väitteiden kommentoiminen sekä niiden todennäköisen ja toivottavan toteutumisen äänestäminen on osa Otavan Opiston sisäistä opetussuunnitelmatyöskentelyä. Yleissivistävän koulutuksen (perusopetus ja lukiokoulutus monikulttuurisuuskoulutuksineen) ops-hautomo pidetään torstaina 20.2., aihepiiriä käsitellään myös opettajienkokouksessa keskiviikkona 19.2.

OPH:n ops-luonnoksesta muotoiltiin viime kevään ops-hautomoissa 40 tulevaisuusväitettä, jotka osaltaan konkretisoivat tai kuvaavat opetussuunnitelmauudistuksen jälkeistä koulua ja oppimista. Vaikka OPH:n ops-työ koskeekin tällä hetkellä perusopetusta, sama perusteluonnos sekä ops-teesit soveltuvat pohjaksi koko yleissivistävälle koulutukselle. Ops-paneeliin osallistutaan osoitteessa https://edelfoi.fi/ops.

Rekisteröityminen
Ellet ole kirjautunut eDelfoihin aiemmin, sinun pitää ensiksi rekisteröityä. Voit rekisteröityä omalla sähköpostiosoitteellasi ja valitsemallasi salasanalla tai esim. Google-tunnuksillasi. Jos rekisteröidyt sähköpostilla, saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jota klikkaamalla tunnuksesi aktivoituu.

Kirjautuminen ja vastaaminen
Kun olet rekisteröitynyt tai sinulla on jo eDelfoi-tunnukset (tai olet palauttanut unohtuneen salasanan etusivulta), pääset kirjautumaan paneeliin. Vastaaminen tapahtuu osoitteessa https://edelfoi.fi/ops.

Paneeliin osallistutaan nimettömästi, mikä tarkoittaa sitä, että kukaan ei pysty yhdistämään mielipiteitä tai kommentteja ja vastaajan nimeä toisiinsa eivätkä panelistitkaan saa siis missään vaiheessa tietää, kuka on vastannut tai kommentoinut mitenkin. Myöskään managerit eivät pysty yhdistämään mitään vastausta suoraan kehenkään vastaajaan. Toiveena onkin, että perustelet vastauksiasi kommentointikentässä joko yksityishenkilönä tai ammattisi kautta. Henkilökohtaisen oppimisprosessin ja yhteisön kehittymisen näkökulmasta juuri perustelut eli argumentit jonkun tulevaisuuden puolesta tai jotain vastaan ovat Delfoin pääsaalista. Älä laita perusteluihisi viittausta edellisiin kommentteihisi, koska kukaan ei voi tietää, mitä ja kenen kommenttia tarkoitat.

Kun olet arvioinut väitteen todennäköisyyttä ja toivottavuutta sekä perustellut kannanottoasi, klikkaa “Seuraava”. Delfoi-menetelmän mukaisesti voit vastata niihin väitteisiin, jotka kiinnostavat sinua tai joihin koet asiantuntijuutta. Jos et halua vastata johonkin väitteeseen, valitse “Ohita kysymys”. Pääset koska tahansa muokkaamaan ja täydentämään vastauksiasi. Huomaathan, että voit myös kommentoida toisten kommentteja.

Paneeli on avoin vastattavaksi koko vuoden 2014 ajan mutta Otavan Opiston ops-prosessin kannalta vastauksia pyydetään 17.2. maanantai-iltaan mennessä. Olethan yhteydessä kaikissa rekisteröitymistä, kirjautumista ja vastaamista koskevissa kysymyksissä.

Kiinnostavia vastausjakaumia ja kommentteja tarkastellaan opettajienkokouksessa keskiviikkona 19.2. klo 14-16. Tuolloin käynnistetään myös työskentely, joka jatkuu Otavan Opiston ops-hautomossa seuraavana päivänä eli keskiviikkona 20.2. klo 12.30-16.00.

Opettajienkokouksen ja ops-hautomon tarkemmat ohjelmat lähetetään erikseen mutta kutsut ovat jo kalentereissa.

Parhain terveisin,
Tiina Airaksinen
delfoi-manageri

050 311 7258
tiina.airaksinen@otavanopisto.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>