tutu-2011-1-kansi

Peruskoulun tulevaisuus 2030

PERUSKOULUN TULEVAISUUS 2030

Oppimisen tulevaisuus 2030 –barometrin tarkoituksena on kerätä asiantuntijoiden käsityksiä, mielipiteitä ja hiljaista tietoa oppimisen, koulutuksen, koulun ja osaamisen tulevaisuuden haasteista. Barometri toteutetaan delfoi-tutkimuksena ja väittämien kautta tarkastellaan odotuksia, toiveita ja pelkoja. Tavoitteena on kartoittaa sitä, millä tavalla kahden eri paneelin asiantuntijat näkevät kunkin tarkasteltavan asian todennäköisyyden tulevaisuudessa ja miten toivottavana tai ei-toivottavana he sitä pitävät.

Ensimmäinen Oppimisen tulevaisuus 2030 -barometri rakennettiin ja sen ensimmäinen kierros toteutettiin vuonna 2010 Opetushallituksen tilauksesta. Sen yhtenä tavoitteena oli tukea erityisesti perusopetuksen opetussuunnitelmatyön uudistamisprosessia, mutta barometrin luonteen mukaisesti kyselyjen teemat koskevat oppimisen ja osaamisen kokonaisuutta laajemmin. Tässä julkaisussa käydään läpi tuloksia ja analysoidaan oppimisen kentän mahdollisia muutoshaasteita vastauksista nousseiden kolmen näkökulman – kiistan, dialogin ja ratkaisun – avulla. Lisäksi tulosten pohjalta rakennetaan viisi oppimisen tulevaisuudenskenaariota.

Barometrin luonteen mukaisesti uusintakierrokset pyritään pitämään vuosittain, jotta ajan myötä tapahtuvia muutoksia odotuksissa ja tulevaisuuskuvissa pystytään seuraamaan.

TOINEN KOULU, TOINEN MAAILMA
Oppimisen tulevaisuus 2030
Hannu Linturi ja Anita Rubin

Julkaisija: Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus
Julkaisusarja: Tutu-julkaisuja 1/2011

ISBN 978-952-249-060-5 (kirja)
ISBN 978-952-249-061-2 (pdf)
ISSN 1797-1284

Yksi vastaus artikkeliin ”Peruskoulun tulevaisuus 2030

  1. Päivitysilmoitus: Hallituksen rakennepoliittinen ohjelma ja lukion tulevaisuus 2030 -teesit | Verkkopedagongi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>