#OPSvälitunti viikko 37: Kasvatustehtävä

Väite
Vuonna 2017 jokaisen opettajan työnkuva koostuu sekä kasvatus- että opetustehtävästä.

Selite
”Opetushenkilöstö toimii yhteistyössä opetuksen suunnittelussa ja toteuttamisessa sekä koulun kasvatustyössä. Opetus järjestetään tarkoituksenmukaisesti ja joustavasti yhdessä toimien ja työtä jakaen. Erityisesti yhteistyötä kehitetään opetusta eheyttävien kokonaisuuksien toteutumiseksi.” (OPS-perusteluonnos)

Yleissivistävästä perus- ja aikuiskoulutuksesta vastaavien kunnallisten yhtenäiskoulujen määrän kasvu viisivuotisjaksolla 2012-2017 saattaa toteutuessaan vauhdittaa luokanopettajan ja aineenopettajan roolien vähittäistä sulautumista toisiinsa. Jokaisen opettajan työnkuva koostuisi sekä kasvatus-/huolenpito- että opetustehtävästä. Tehtävien väliset suhteet vaihtelesivat silloin opettajasta toiseen. Mentorointi uran alkuvaiheessa tukee erityisesti nuoria opettajia siinä, että he työskentelevät oppijan kasvun ja kehityksen hyväksi.

Osallistu
Kuinka toivottavana ja todennäköisenä pidät väitteen toteutumista? Millä perusteella?

Keskusteluun voi osallistua:
Facebookin Oppimisen tulevaisuus -ryhmässä
Twitterissä tunnisteella #OPSvälitunti
Google+:n Oppimisen tulevaisuus -yhteisössä
eDelfoin paneelissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>